November 7-én, pénteken találkoztam ezzel a hírrel:
Hétfőn jelenik meg a Gyurcsány Ferenc 2006-2007-es blogbejegyzéseit tartalmazó válogatáskötet - közölte Földes Tamás, a kiadó cég ügyvezetője pénteken az MTI-vel. Elmondta: a blog indulásának első két évéből nagyjából 250 bejegyzést válogattak be a könyvbe.

Arányos válogatás készült. Nem a napi politikára helyeztük a hangsúlyt, inkább az elméleti jellegű írások, gondolatmenetek és a családról szóló bejegyzések kerültek a könyvbe - fogalmazott Földes Tamás. Hozzátette: a könyvben teljes terjedelemben benne van az őszödi beszéd is, hiszen az megjelent Gyurcsány Ferenc blogjában. Az ügyvezető kitért arra, hogy a könyv háromezer példányban jelenik meg, és tervezik a folytatást.
(MTI)

És most pedig, hogy folynak a bemutatók, látom, hogy az egész magyar blogoszféra reagál rá. Elég beírni a minerbe.
Végül is ha könyvet írhatnak politikusok, sőt, Nobel-díjat is kaphatnak, mint mondjuk Churchill, akkor miért ne blogolhatnának, s továbbmenve: miért ne adhatnák ki a blogjukat könyvben.

Meggyőződésem azonban, hogy Ferenc testvér blogját ghostwriterek, vagy magyarul bértollnokok írják, vagy lehet, hogy csak egy, a stiláris konzisztencia végett. Ne csesszen fel, gyakran nekem sincs időm blogot írni, pedig töredékannyi dolgom sincs, mint egy miniszterelnöknek. Persze, ő nyilván sokkal ügyesebb nálam. Viszont engem meg kevesebben utálnak.